Hoe start ik een NU-project?

Wil je ook een initiatief via Nieuw Utrecht starten? De vereniging biedt je een goed netwerk en podium. Hier vast wat informatie over onze werkwijze.

NU is een vereniging voor nieuwe stedelijkheid. Het is een club van doeners die vernieuwing in Utrecht via pilots in gang zetten.

NU-projecten zijn kleine experimenten, gestart vanuit een visie op nieuwe stedelijkheid in Utrecht. Deze interventies hebben een aanjaagfunctie. Betrokken partijen nemen het stokje daarna over. Het project kan ook in een afzonderlijke organisatievorm worden ondergebracht, als het te omvangrijk, te groot wordt. Zo kan NU een onafhankelijke losse netwerkorganisatie blijven.

Tot nu toe zijn het vooral zelfstandig ondernemers die projecten doen via NU. Het is een handige manier om met verschillende bedrijven samen te werken, ieder onder eigen naam via Nieuw Utrecht. Als je via NU een initiatief start, ben je als bedrijf en initiatiefnemer dus gewoon zichtbaar.

Je kunt ook vanuit een baan een project via NU starten. Misschien wil het bedrijf waar je werkt in het initiatief (mede) investeren.
Het netwerk van NU kan je verder helpen met geschikte contactpersonen, nieuwe invalshoeken, expertise vanuit het eigen vakgebied of natuurlijk door deelname aan het project. NU telt ruim tachtig leden uit verschillende disciplines, van geografie en architectuur tot ontwerp en nieuwe media.

Neem vooral contact met ons op via info@nieuwutrecht.nl. Dan denken we met je mee en vertellen je wat NU jou te bieden heeft.